Επανέρχεται η αστάθεια το Σάββατο (9/6/2018) – Χάρτης

αστάθεια καταιγίδες χάρτης πρόγνωσης

Επανέρχεται η αστάθεια το Σάββατο (9/6/2018), με καταιγίδες στη βόρεια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη, όμως μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν καταιγίδες αρχικά στα ορεινά και αργότερα (το απόγευμα και βράδυ) και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στα δυτικότερα της κεντρικής Μακεδονίας και τη δυτική Μακεδονία, όπου δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα δυτικά ηπειρωτικά μην ξεπερνώντας το μεσημέρι τους 31-33°C, ενώ σε πεδινές περιοχές ανατολικά της Πίνδου μακρυά από τις ακτές η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι τους 33-35°C τοπικά.

Οι άνεμοι δυτικοί στα δυτικά και νότια φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς, ωστόσο τις μεσημβρινές ώρες θα ενργοποιηθεί ο μηχανισμός της θαλάσσιας αύρας (δηλαδή άνεμοι με διεύθυνση από τη θάλασσα προς την ξηρά) στα παράκτια τμήματα φτάνοντας τα 2-3 μποφόρ. Να τονιστεί ότι η διεύθυνση και ένταση των ανέμων θα διαφέρει σημαντικά κατά τη διάρκεια καταγίδων.

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

αστάθεια καταιγίδες χάρτης πρόγνωσης

 

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Loading Facebook Comments ...
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *