Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ (βίντεο)

manchester fire uk 2018

Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή (24/6/2018) βορειοανατολικά του Μάντσεστερ, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. Τα βίντεο που ακολουθούν σίγουρα μας δείχνουν εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Saddleworth Moor του Ηνωμένου Βασίλειου την Κυριακή (24/6/2018) ανάγκασε 150 νοικοκυριά στο Stalybrisge και το Carrbrook να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 100 πυροσβέστες και στρατιωτικές δυνάμεις. Ενώ η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο τη Δευτέρα, αναζωπυρώθηκε μέσα στην Τρίτη εξαιτίας του κύματος ζέστης στη χώρα και των αυξημένης έντασης ανατολικών ανέμων στην περιοχή.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατέγραψαν οι σταθμοί του Ηνωμένου Βασιλείου με έμφαση τα κεντρικότερα τμήματα εξαιτίας των ανατολικών καταβατικών ανέμων στα βορειοδυτικά της Αγγλίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ LIVE). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα αποτέλεσε σίγουρα έναν επιπλέον παράγοντα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Δείτε ΕΔΩ τη μεσοπρόθεσμη εκτίμηση του NorthMeteo για τις συνθήκες ξηρασίας που είχε εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο.

uk hot wave fire Manchester

Ο καπνός από την πυρκαγιά όπως διακρίνεται από τη χθεσινή εικόνα του δορυφόρου Modis/Terra:

φωτιά πυρκαγιά Αγγλία Μάνστεστερ

 

Ένα timelapse που δείχνει την εξέλιξη της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας (26/6/2018):

 

Δείτε πως μετέδωσαν την πυρκαγιά διάφορα βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία:

Πηγή: theguardian, bbc

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Loading Facebook Comments ...
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *