Πέρασμα ψυχρού μετώπου σε Ηπειρο-δυτική-κεντρική Μακεδονία 11/9

Οπως συνέβει και πριν μερικά 24ωρα, παρόμοια κατάσταση προκύπτει και τώρα, με πέρασμα ψυχρού μετώπου, πάλι από τις ίδιες περιοχές και στην ίδια τροχιά, καθώς η δεύτερη και πολύ ποιο οργανωμένη από την πρώτη διαταραχη που σαρώνει την Ιταλία, κινείται εξασθενούμενη προς το εσωτερικό της Βαλκανικής.  Ρίχνοντας μια ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας, που προηγούνται του ψυχρού μετώπου , βλέπουμε οτι είναι πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορα. Αυξημένοι δείκτες αστάθειας και καλή μεταφορά υγρασίας μαζί με έντονη ζέστη που προπορεύεται του ψυχρού, συνθέτουν καλές βάσεις για αξιόλογο πέρασμα καταιγίδων, πρώτα στην Ηπειρο και κατώπιν σε δυτική και βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένουμε τίποτε ιδιαίτερο.

ΔΥΤΙΚΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η αξιολογότατη μεταφορά υγρασίας που φέρνει ο νοτιάς από τον Θερμαικό, ( διακρίνεται αυτή με την μορφή χαμηλής νέφωσης στην δορυφορική) καθώς και τα αρκετά μεγάλα ποσά αστάθειας και θετικού στροβιλισμού, δίνουν καλές ελπίδες για δυνατό πέρασμα καταιγίδας ( μπουρίνι) από το ύψος της Θεσσαλονίκης και ΒΔκότερα. Το μέτωπο, ενδεχομένως να ‘σπάσει’ πάνω από την ΠΙΝΔΟ και την δυτική Μακεδονία, αλλά συναντόντας την έντονη αστάθεια που θα υπάρχει στην κεντρική Μακεδονία, θα πρέπει να ξαναναζοπυρωθεί και να δώσει εκ νέου κύτταρα καταιγίδων μετά τις 7-8 το βράδυ περίπου. Ολα αυτά, θα σταματάνε οριακά στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, καθώς ολα τα προγνωστικα μοντελα δειχνουν το μέτωπο να φρενάρει ακριβώς στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας!!!  Το nowcast λοιπον, θα καθορίσει το τι θα γίνει.

**Νυχτα-ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη** :

Η θέση της διαταραχής που θα διασχίζει την Βαλκανική απόψε την νύχτα, είναι τέτοια που στο παρελθόν, έχει δώσει ΔΥΝΑΤΕΣ καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη. Πολύ πιθανόν λοιπόν, να έχουμε και μια νέα δραστηριοποίηση του καιρού γύρω σπό την πόλη και γενικά στην κεντρική Μακεδονία, τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΗ ( κυρίως το διάστημα 3-5 το πρωί) και να εκδηλωθεί καλή καταιγίδα ακόμη και στην πόλη!

Ολα αυτά , υποχωρούν από την ΤΡΙΤΗ και έπειτα, οπου η λιακάδα επιστρέφει και η θερμοκρασία ξανά σε νέα άνοδο, με κορύφωση μέσα στο ΣΚ.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Loading Facebook Comments ...
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση