μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρός Ευρώπη Ιούνιος 2018

Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού του πρώτου μισού του Ιουνίου (χάρτης)

Σας παρουσιάζουμε τη μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για το πρώτο μισό του Ιουνίου και συγκεκριμένα για το διάστημα 5-15/6/2018 πάνω από το σύνολο της γηραιάς ηπείρου.

Μπλε γραμμή: Στα δυτικότερα της μεγάλης Βρετανίας και τα βορειότερα της Ευρώπης αναμένεται άστατος και υγρός καιρός με βροχές και ισχυρούς ανέμους κατά διαστήματα, ενώ στο πρώτο διάστημα της περιόδους δεν αποκλείονται και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας Σκανδιναβίας.

Πορτοκαλί περιοχή: Σε τμήματα της ανατολικής Μ. Βρετανίας, τα νοτιότερα της Σκανδιναβίας, τα βορειότερα της κεντρικής Ευρώπης και περιοχές της νότιας Ιβηρικής ο καιρός θα παραμείνει ξηρός με ελάιχστες πιθανότητες βροχοπτώσεων και θερμοκρασίας κοντά στα κανονικά επίπεδα.

Μωβ διακεκομμένη γραμμή/μωβ περιοχή: Στα κεντροβόρεια της Ιβηρικής, στο μεγαλύτερο τμήμα της Γαλλίας, τα νότια της Γερμανίας, την Ελβετία, την Αυστρία, τα βόρεια της Ιταλίας (και τα κεντρικότερα ορεινά), τα πολύ νότια τμήματα της Ιβηρικής, τα βορειοδυτικά τμήματα της Αφρικής (κυρίως ορεινότερα), τα Βαλκάνια και τα εσωτερικά τμήματα της Τουρκίας αναμένονται κατά διαστήματα μεσημβρινές μπόρες ή και καταιγίδες. Οι περιοχές που τονίζονται με μωβ απόχρωση ενδέχεται να δεχτούν ισχυρά επεισόδια καταιγίδων. Στην Ελλάδα η αστάθεια αναμένεται να περιοριστεί στα βορειότερα και κυρίως στα ορεινότερα τμήματα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κάποια επεισόδια και σε βόρειες πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία ενδέχεται να αγγίξει κάποιες ημέρες σε ηπειρωτικά τμήματα και τους 33-35°C

Πράσινη περιοχή: Ο μηχανισμό των ετησίων έχει ενεργοποιηθεί, οπότε αναμένονται σε γενικές γραμμές ισχυροί βορειάδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίοι θα διατηρήσουν τις ξηρές συνθήκες εκεί.

Σκούρη πορτοκαλί περιοχή: Στη νότια Ιταλία, την Κύπρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Αφρικής ο καιρός θα παραμείνει ξηρός και ζεστός με πιθανότητα για επεισόδια θερμής μεταφοράς έως τα κεντρονότια της Ιταλίας και την Κύπρο με θερμοκρασίες που ίσως φτάσουν και τους 34-36°C.

 

Τονίζουμε ότι στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε τη ΜΕΣΗ ΤΑΣΗ του καιρού, όπως παρουσιάζεται από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα. Η πιθανότητα της επαλήθευσης της εκτίμησης αυτής μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά.

 

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρός Ευρώπη Ιούνιος 2018

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Loading Facebook Comments ...
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση