Εκτίμηση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, 8-15/3/2018 (χάρτης)

Για το διάστημα μεταξύ 8 και 15 Μαρτίου αναμένουμε σε γενικές (πάντα) γραμμές συστήματα χαμηλών πιέσεων να εμμένουν στον Ατλαντικό και τη Μεγάλη Βρετανία. Οικογένειες υφέσεων πιθανότατα θα κινούνται από τον Ατλαντικό ανατολικότερα επηρεάζοντας τη δυτική και κεντρική ευρώπη με ανέμους και βροχές κατά διαστήματα ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται κυρίως σε ορεινότερα των περιοχών αυτών (συμπεριλαμβανομένων και των Άλπεων, όπου κατά διαστήαμτα δεν αποκλείονται ισχυρές χιονοπτώσεις). Στις βορειότερες και ανατολικότερες χώρες αναμένεται ο χειμώνας να συνεχιστεί με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.

Στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα αναμένουμε γενικά ήπιο καιρό με σύντομα διαστήματα βροχοπτώσεων, αλλά και θερμά διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Κάποιες χιονοπτώσεις δεν αποκλείοται σε ορεινές περιοχές της Ιβηρικής. Σε αυτές τις περιοχές οι συνθήκες θα είναι ευνοικές για μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την Ελλάδα; Σημαίνει ήπιος και υγρός καιρός με κάποιες βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια και βελτιωμένο καιρό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εκτίμηση αποτελεί μία μέση εικόνα της κατάστασης που θα επικρατήσει και ως εκ τούτου δεν αποκλείονται διαφοροποιήσεις κυρίως προς το τέλος της περιόδου αυτής, όπου ενδέχεται

Μπορείτε πάντα να ακολουθείτε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ ώστε να ενημερώνεστε έγκυρα για τον καιρό αλλά και να μοιράζεστε τις καιρικές σας εμπειρίες.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Loading Facebook Comments ...
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] του καιρού έως τα μέσα Μαρτίου από την ομάδα του NorthMeteo ΕΔΩ. Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε live την εξέλιξη των […]

Leave a Reply

Want to join the discussion
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *